user_mobilelogo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3: « Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας »

Η ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους ΛΤΔ» σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας ανακοινώνουν την Προκήρυξη του Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER της περιοχής της ΟΤΔ Τροόδους 2014-2020.

Στόχος της Δράσης είναι η ενθάρρυνση της ανάπτυξης και η προώθηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικοοικονομικής αειφορίας, η αναβάθμιση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και η προώθηση υποδομών με σκοπό τη στέγαση κοινοτικών υπηρεσιών. Οι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση δράσεις είναι οι ακόλουθες:

  1. Ανέγερση, βελτίωση και ανακαίνιση δημόσιων χώρων. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται η ανάπλαση / προστασία των δημόσιων χώρων (π.χ. πλατειών, πεζοδρομίων, πυρήνων χώρων πρασίνου/ πάρκων, εξοπλισμού ανοικτού χώρου, γραμμικών πάρκων) για ανάδειξη των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των κοινοτήτων, καθώς επίσης και η αποκατάσταση εξωτερικών όψεων δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.
  2. Ανέγερση, βελτίωση κέντρων φροντίδας και εκπαίδευσης. Στην κατηγορία αυτή δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά ή και άλλα προβλήματα, καθώς και κέντρα ημερήσιας φροντίδας παιδιών / κοινοτικοί παιδικοί σταθμοί.
  3. Ανέγερση, βελτίωση κέντρων κοινωνικών παροχών. Στην κατηγορία αυτή δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν πολυκέντρα νεότητας και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός που θα διατεθεί ανέρχεται στο ποσό των 800.000,00 € από τα οποία τα 424.000,00 € αποτελούν τη Κοινοτική Συμμετοχή (53%) που καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και τα 376.000,00 € την Εθνική Συμμετοχή (47%). Η ενίσχυση χορηγείται στον δικαιούχο με τη μορφή επιχορήγησης και το ύψος υπολογίζεται ως ποσοστό επί των επιλέξιμων δαπανών του έργου.

Το ύψος της χορηγίας ανέρχεται στο 100% ανάλογα με το ισχύον Ποσοστό Συμμετοχής της Κοινότητας / Δήμου για την υλοποίηση έργων υποδομής από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέγιστο ύψος της ενίσχυσης θα ανέρχεται στις €200.000.

Δικαιούχοι είναι:

(α) η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας,

(β) η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού,

(γ) οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής παρέμβασης,

(δ) το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για χορηγία η οποία θα υλοποιηθεί στην περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ Τροόδους. Η περιοχή παρέμβασης είναι οι ακόλουθες κοινότητες: Άγιος Αμβρόσιος Λεμεσού, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Θεόδωρος Σολέας, Άγιος Θεράπων, Άγιος Ιωάννης Λεμεσού, Αγρίδια, Αγρός, Άλωνα, Αμίαντος, Άρσος Λεμεσού, Ασκάς, Γαλάτα, Γερακιές, Δύμες, Δωρά, Ευρύχου, Ζωοπηγή, Κακοπετριά, Καλιάνα, Καλοπαναγιώτης, Καμινάρια, Καμπί, Κάμπος, Καννάβια, Κατύδατα, Κάτω Μύλος, Κοράκου, Κούρδαλι, Κυπερούντα, Λαγουδερά, Λαζανιά, Λεμίθου, Ληνού, Λιβάδια Λευκωσίας, Μαλιά, Μένοικο, Μονιάτης, Μουτουλλάς, Μυλικούρι, Νικητάρι, Οίκος, Ορούντα, Παλαιόμυλος, Παλαιχώρι Μόρφου, Πάνω Πλάτρες, Πεδουλάς, Πελένδρι, Πλατανιστάσα, Πολύστυπος, Ποτάμι, Ποταμιού, Ποταμίτισσα, Πρόδρομος, Σαράντι, Σιναόρος, Σπήλια, Τεμβριά, Τρείς Ελιές, Τσακίστρα, Φαρμακάς, Φλάσου, Φτερικούδι και Χανδριά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να προμηθευτούν τη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα σχετικά παραρτήματα τα οποία διατίθενται στα γραφεία της ΟΤΔ Τροόδους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα έντυπα διατίθενται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή χωρίς χρέωση και είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ στο www.anetroodos.org

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Παρασκευή 06/09/2019 μέχρι και την Παρασκευή 07/02/2020, και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, 62, 2827, Γαλάτα / Τηλ: 22952043, Φαξ: 22952045

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. OR  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

 

ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ:                     

1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Καθεστώς 19 2 3

Έντυπο Αίτησης - Καθεστώς 19.2.3 (WORD)

Έντυπο Αίτησης - Καθεστώς 19.2.3 (PDF)

Κριτήρια Αξιολόγησης Καθεστώς 19.2.3

Join us on Facebook facebook small

 

if you are for Trooding All the way

 

Subscribe to our Newsletter