Το ποσό των 84.502,96 ευρώ χρησιμοποιήθηκε για διατοπικές και διεθνικές συνεργασίες.
- Μια σημαντική δράση της Εταιρείας ήταν και η σύσταση του Δικτύου των «Μικρών Μεσογειακών Ιστοριών» το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και εμπλουτισμό τοπικών φεστιβάλ της Κουμανταρίας, Ζιβανίας, Τριανταφύλλου και Μήλου. Σκοπός ήταν να ενισχύσουμε την έννοια ‘terroire’ ενδυναμώνοντας τα ήδη θεσμοθετημένα τοπικά φεστιβάλ που είναι συνδεδεμένα με προϊόντα της γης και να δώσουμε κι άλλες ιδέες για νέες αναπτύξεις. Ο προϋπολογισμός για τη δράση αυτή ήταν 20.000 Ευρώ.
- Ακόμη, η ΑΝ.Ε.Τ. έχει στο ενεργητικό της αρκετές συνεργασίες με συνεργάτες από την Ελλάδα, όπως έγινε στη Διεθνική Συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Ψηλορείτη για το πρόγραμμα «ΓΕΩΠΡΟΙΟΝΤΑ» με συνολικό προϋπολογισμό για την εταιρεία μας 35.000 ευρώ. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήσαμε ένα Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τα προϊόντα του Τροόδους, ενώ προχωρήσαμε και σε πιλοτική δημιουργία αναμνηστικών ειδών του Γεωπάρκου Τροόδους, δημιουργία ομάδας «Φίλων του Γεωπάρκου», διοργανώθηκαν εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών, συμμετείχαμε στην έκθεση “Tour Natur” στο Dusseldorf της Γερμανίας το Σεπτέμβριος του 2015 και στήσαμε ψηφιακά θεματικά πακέτα για προτεινόμενες μονοήμερες, διήμερες και τριήμερες εκδρομές στο Τρόοδος, τις οποίες μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Τροόδους.
- Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδα – Κύπρος, το «ΓΕΩΤΟΠΙΑ» με προϋπολογισμό για την εταιρεία μας το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο κύριος ρόλος μας στο έργο ήταν να παράξουμε τα επικοινωνιακά εργαλεία τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την οργάνωση του Γεωπάρκου όπως website, posters, οικοτουριστικός οδηγός, φυλλάδια για τις γεωδιαδρομές και άλλο προωθητικό υλικό, αλλά και να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. [Παρουσίαση έργου Γεωτόπια]
- Ένα ακόμη πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαμε ως εταιρεία είναι τα Διασυνοριακά Έργα Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί το Κέντρο Προβολής και Κατάρτισης των Τοπικών Παραγωγών του Τροόδους και να μελετηθούν τρόποι κοινής μάρκας και διανομής ομοειδών προϊόντων. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν κάποια εργαστήρια με τοπικούς παραγωγούς και συμμετείχαμε σε εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα και Κύπρο.